Pim Christiaans (1959) is sinds 1982 freelance journalist en werkt voor een breed scala aan tijdschriften. Vanaf 1986 schrijft hij veel over gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

Praktische gids voor een eeuwige jeugd

Wist je dat wetenschappelijk is vastgesteld dat vrouwen hun cellen langer jong kunnen houden door dagelijks een multi te slikken, dat zij minder snel oud en grijs worden als zij hun oestrogeen op peil houden en dat de verstevigende collageenvezels in hun huid met 80 procent kunnen toenemen dankzij een uitgekiende vitaminezalf? Niemand wordt geboren met een uiterste houdbaarheidsdatum, je hebt zelf voor een groot deel in de hand hoe en wanneer het bederf toeslaat. De journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp interviewden tientallen artsen en wetenschappers over de mogelijkheden die de anti-aging geneeskunde anno 2010 biedt. De belangrijkste boodschap: elke vrouw kan langer mooi en gezond blijven en op sommige punten zelfs jónger worden. Hoe je dat voor elkaar krijgt, vertellen zij met veel flair in De houdbare vrouw, praktische gids voor een eeuwige jeugd.

In de afgelopen twintig jaar heeft de kennis over het verouderingsproces een hoge vlucht genomen. Christiaans en Roskamp beschrijven experimenten waarbij wetenschappers erin slaagden proefpersonen letterlijk jaren jonger te maken. Rimpels kunnen vervagen, de huid kan weer gaan stralen, het lijf kan strakker en slanker worden, de jeugdige energie kan terugkeren en het risico op tal van ziekten kan drastisch worden verminderd. Niet dankzij een enkele pil of een crème, maar door de life style over de hele linie aan te passen. Slechts weinig mensen zijn hiervan op de hoogte en doen er hun voordeel mee. Dankzij De houdbare vrouw ben je in één klap helemaal bij!

Geen strenge diëten en zware trainingsprogramma’s

Volgens de experts die in De houdbare vrouw aan het woord komen, hoef je geen gezondheidsfreak te worden om je jeugdige gezondheid en looks te behouden. Wel is het zaak om op een groot aantal punten kleine aanpassingen te doen. In veertien ‘leefregels’ worden volgens de laatste stand van de wetenschap praktische adviezen gegeven over onder meer voeding, voedingssupplementen, lichaamsbeweging, stressbeheersing, nachtrust en de verzorging van de huid en het haar. Veel aandacht wordt besteed aan het in balans houden van de hormonen. Het boek sluit af met een puntige samenvatting van de belangrijktste adviezen en een handig trefwoordenregerister voor wie iets wil terugzoeken.

Het lang verwachte gevolg op De houdbare man

Pim Christiaans (1959) stopte in 2004 als hoofdredacteur van mannenblad Men’s Health om een boek over anti-aging voor mannen te schrijven: De houdbare man, waarvan onlangs de zesde druk verscheen. Het succes en veel verzoeken van lezeressen inspireerden hem tot het schrijven van De houdbare vrouw.

Hanny Roskamp (1962) schrijft als freelance journalist over gezondheid, psychologie en wetenschap voor diverse tijdschriften en publiceerde in 2009 het boek Wie mooi wil zijn moet slim eten.

Hanny Roskamp (1962) is chemicus en journalist en schrijft over gezondheid, voeding, psychologie en wetenschap. Zij werkt freelance voor tijdschriften als Santé, Psychologie Magazine en Happinez en publiceerde in 2009 Wie mooi wil zijn moet slim eten.

ISBN:978-90-79142-02-6

NUR-code: 860

Titel: De Houdbare Vrouw

Omvang: 328 blz.

Illustraties: 15

Full colour

Formaat:16 x 23 cm staand

Auteur: Pim Christiaans en Hanny Roskamp

Verkoopprijs: € 24,50

WEBSITEBESTEL

Meer van deze auteur