Drs. Ids Boersma is onder meer gespecialiseerd in de vroege opsporing van melanomen, hoofdhuid- en haarziekten en dermatologie van de donkere huid. Hierover heeft hij diverse publicaties geschreven.

Dr. Johan Toonstra, auteur van meer dan tweehonderd publicaties over dermatologie, was tot halverwege 2019 als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht opleiding Huidtherapie en werd daar tot Docent van het jaar gekozen.

Dr. Anton de Groot was gedurende tien jaar hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie en schreef 450 wetenschappelijke publicaties, zeven internationale boeken en twaalf Nederlandstalige boeken (samen met Johan Toonstra) over dermatologie.

Dermatologie voor haarprofessionals

Dermatologie voor haarprofessionals is een handboek over huid- en haarafwijkingen voor de kapper. Van erfelijke kaalheid tot roos, van grijs haar tot wratjes achter de oren, van eczeem in het gezicht tot verdachte moedervlekken in de nek: de haarprofessional is voor veel mensen het eerste aanspreekpunt voor dit soort problemen. Bovendien is de kapper, door regelmatige bezoeken van de klant, vaak de eerste die verdachte veranderingen aan de hoofdhuid en het haar opmerkt.
In het geval van kwaadaardige aandoeningen zoals een melanoom kan dat levensreddend zijn. Wanneer bespreek je zelfzorgmaatregelen en wanneer adviseer je iemand naar de huisarts te gaan? Het staat allemaal in dit boek. Aan de hand van meer dan 350 duidelijke foto’s en illustraties worden de meest voorkomende
huid- en haaraandoeningen helder en toegankelijk beschreven en voorzien van wetenschappelijk onderbouwde oplossingen. Dermatologie voor haarprofessionals is geschreven door drie dermatologen met uitgebreide expertise en jarenlange ervaring in het vak.
Met dit boek hopen zij een brug te slaan tussen kappers en huisartsen, om deze disciplines te laten samenwerken op het gebied van haarziekten en hoofdhuidaandoeningen.

Specificaties

  • ISBN/EAN 9789079142323
  • Omvang: 352 pagina’s
  • 350 Illustraties
  • Formaat: 148 x 210 mm staand
  • Verklarende woordenlijst
  • Trefwoordenregister
  • Winkelprijs: € 79,95
Scroll naar boven