Pim Christiaans (1959) is sinds 1982 freelance journalist en werkt voor een breed scala aan tijdschriften. Vanaf 1986 schrijft hij veel over gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

De testofactor

De testosteronfactor bepaalt in hoge mate hoe een man in zijn vel zit. Want of het nou gaat over gewicht, geheugen, seksdrive, spierkracht, energie of humeur, elke man staat van top tot teen onder controle van zijn hormonen. Door zijn hormonen te beheersen, beheerst hij zichzelf! Daarom biedt ‘De testofactor’ een complete aanpak voor de man om zijn testosteron op natuurlijke wijze te boosten en zijn andere hormonen beter op elkaar af te stemmen. Hierdoor wordt hij scherper, strakker, sterker en fitter. Zelfs zijn daadkracht en stressbestendigheid kunnen toenemen.

Pim Christiaans en ir. Ralph Moorman laten zien hoe de man zijn testosteron en andere hormonen kan bijsturen. Dat kan bijvoorbeeld met slimme workouts, goede voeding, effectieve supplementen en stressmanagement. Daarnaast geven zij oplossingen voor 23 veel voorkomende mannenklachten die door een betere hormoonbalans kunnen verdwijnen. Denk niet alleen aan prostaatklachten, kaalheid en buikvet, maar ook aan acne, droge huid, zweetvoeten en het lastig kunnen krijgen van meer spiermassa.

Christiaans en Moorman gaan geen enkel taboe uit de weg. Zo dragen zij ook oplossingen aan voor pijnlijke mannenproblemen als voortijdig klaarkomen, erectieverlies, verminderde vruchtbaarheid en onzekerheid over het formaat van het geslacht. Bovendien beschrijven zij met nietsontziende eerlijkheid hoe zij zelf met dit soort problemen omgaan.

Het boek is zeer toegankelijk geschreven en bevat verduidelijkende illustraties en workout foto’s in kleur. Met behulp van het trefwoordenregister achterin zijn alle behandelde onderwerpen eenvoudig terug te vinden.

Ralph Moorman werkt als lifestyle- en fitnesscoach in een aantal fitnesscentra en begeleidt klanten individueel bij hen thuis. Onder zijn clientèle bevinden zich veel televisiepersoonlijkheden.

ISBN: 978 90 79142 25 5
Titel: De testofactor
Omvang: 280 blz.
Auteur: Pim Christiaans en Ralph Moorman
Verkoopprijs: € 24,95

Meer van deze auteurs