Wij, Katten. 13 indringende gesprekken van kat tot mens

WIJ, KATTEN is een meeslepend en soms hilarisch boek over de relatie tussen kat en mens. Dertien spraakzame katten geven ons hun ongezouten mening en verklaren de liefde aan de ondankbare diersoort die zich mens noemt.

Ze leggen uit waarom ze ons vaak onbegrijpelijk vinden en waarom zij zich gedragen zoals ze doen. Terloops bespreken ze de situatie in de wereld en actuele kwesties.

Katten beschikken over een vocabulaire van maar liefst honderd ‘woorden’ om met ons te communiceren. Wie de moeite neemt om écht naar katten te luisteren ontdekt dat ze veel meer te vertellen hebben dan ‘laat me binnen’ of ‘geef me iets te eten’. Katten geven in dit boek diepzinnige en humoristische antwoorden op de vragen die iedere kattengek ze zou willen stellen. En ze houden mensen meedogenloos een spiegel voor.

Kater Shaggy: ‘Is onder huisdieren de hond het frietje met mayonaise of de hamburger, de kat is een oester of een hapje kaviaar op een lepeltje, een delicatesse gemaakt voor de fijnproever. Waarmee ik absoluut niet wil suggereren dat je ons dan maar moet opeten, ik bedoel het als metafoor.’

Poes Pinky: ‘Dat we tegen jullie praten betekent ook dat we ons genegeerd voelen als je niet terugpraat. Dat eeuwige riedeltje dat we solitaire dieren zijn … Dat is net zo achterhaald als het verhaal dat jullie neanderthalers zijn die meteen de knots pakken om een conflict te beslechten.’

Hanny Roskamp (1962) is chemicus en journalist en schrijft over gezondheid, voeding, psychologie en wetenschap. Zij werkt freelance voor tijdschriften als Santé, Psychologie Magazine en Happinez en publiceerde in 2009 Wie mooi wil zijn moet slim eten.

ISBN: 978-90-79142-28-6

Titel: Wij, Katten. 13 indringende gesprekken van kat tot mens

Omvang: 152 blz.

Auteur: Hanny Roskamp

Verkoopprijs: € 24,50

Meer van deze auteur